Entrenament íntim: Kegel i boles xines

Avui en dia és vital cuidar-se, ho escoltem a tot arreu i per tots els medis. Menja bé i fes esport. Exercita els teus músculs. I dels més íntims… que ja ens en recordem? En el sòl de la nostra pelvis tenim el múscul pubococcigeal o PC que és l’encarregat de controlar el flux d’orina i contraure’s durant l’orgasme.

Com es veu en la fotografia envoltant l’anus, la vagina o en la base del penis hi ha tota una estructura muscular que necessita ser tonificada al igual que ho fem en el gimnàs amb els nostres bíceps o quàdriceps. Abandonar o deixar oblidada aquesta zona ens pot portar problemes a la llarga. Arnold Kegel el 1952 va descriure tot un procediment, els exercicis de Kegel, amb la finalitat d’ajudar a les dones a recuperar el control urinari després del part. Amb el temps s’ha vist que són beneficiosos per ambdós sexes i per més aspectes apart de la incontinència urinària. Després de 6 setmanes d’exercici regular es poden començar a notar els canvis i les millores que ens proporcionen. Per a dones:

  • Millorar incontinència urinària
  • Facilita el part
  • Durant el postpart ajuda a recuperar-se la episiotomia
  • Evita l’aparició d’hemorroides
  • Orgasmes més intensos
  • Major sensibilitat genital
  • Major confiança sexual

Per a homes:

  • Millorar incontinència urinària
  • Major control de les ereccions i ejaculacions
  • Orgasmes més intensos i de major durada
  • Manteniment d’una pròstata saludable
  • Enfortiment general de l’aparell genital
  • Major confiança sexual

Exercicis de Kegel, passos a seguir:

  1. Localitza els músculs: és tant senzill com parar el flux d’orina i sentir els músculs que es contrauen. Una manera també eficaç és contraient l’esfínter anal com si estigués tancant el pas a un gas.
  2. Estreny els mateixos músculs durant 10 segons. Relaxa. Repeteix el pas 10 vegades.
  3. Estreny i deixa anar tan ràpid com sigui possible, de 10 a 25 vegades. Repeteix el pas.
  4. (Dones) Imagina que estàs intentant succionar alguna cosa amb la vagina. Manté durant 3 segons.
  5. La sèrie d’exercicis de Kegel es realitzen 3 vegades al dia.

A través de youtube podeu trobar molts enllaços on explica pas a pas com poder realitzar els exercicis de Kegel i d’una manera més visual. Per a les dones, que en aquest cas partim amb una certa avantatge, disposem d’una manera més “còmode” de fer-los, utilitzant les anomenades boles xines. Originalment no estan dissenyades com a joguet eròtic sinó precisament com un instrument que ens permeti fer gimnàstica passiva tot exercitant la nostra musculatura PC. Les boles xines les podem trobar en format d’una o dues, depenent de l’entrenament que tinguem i les nostres condicions. Son dues esferes, amb una petita a dins i unides per un cordó. Al moure’ns la boleta petita xoca contra la gran i es donen unes vibracions que estimulen els músculs. A mesura que anem entrenant podem augmentar el temps que les usem i així anar enfortint la musculatura. De la mateixa manera que si féssim bíceps primer començaríem amb 10 repeticions i un pes petit i aniríem augmentant. És molt important que quan les utilitzem ens moguem; ja sigui anar a caminar, aprofitar per netejar el pis o anar a fer la compra. Si no ho fem, no servirà de res. Us adjunto un vídeo molt interessant de la sexòloga Nayara Malnero en el que ens explica què són les boles xines i en mostra vàris exemples.

Anima’t a fer els Kegel regularment o comprar-te unes boles xines i comença a cuidar el teu cos al 100%!

Imatge: Pollobarba

Contacta'ns per WhatsApp
crossmenu

Pin It on Pinterest