Què és el que ens diferencia? (II)

Sempre hi ha hagut el mite que els homes es fixen més en el físic i que, en canvi, les dones mirem més endins. Potser, els sentits sensorials ens podrien ajudar a saber si el mite té quelcom verídic. Són per a home i dona iguals?

No. I no em refereixo a que un sexe prefereixi més la vista, sinó que està demostrat que tenim més habilitat o som més sensibles a un canal sensitiu que altre:

  • Oïda: noies més sensibles, sobretot en freqüències altes
  • Gust: tot i que pot estar una mica més desenvolupat en les dones, la gran diferència es troba en els gustos. Ells detecten més fàcilment els salats, mentre que elles els gustos amargants (vigilar o tenir en compte el tabac que pot ser desagradable per certes persones)
  • Tacte: en tenir les mans més petites, les dones tenim els receptors més compactes i ens fa més sensibles i més hàbils per distingir les formes de les coses. Això també significa que podem tenir més sensibilitat, per exemple a una barba ben o mal afaitada…
  • Vista: és cert que són els homes els que compten amb més capacitat de captació. És per això que treuen més bones qualificacions en exercicis visuals que les dones. I no és d’estranyar que la vista sigui el sentit protagonista en els homes a l’hora d’identificar a les noies que els puguin interessar.
  • Olfacte: això no significa en absolut que les dones no utilitzin la vista per tal efecte, però som molt més olfactives. Quantes de vosaltres us heu hagut de girar per comprovar qui porta aquella colònia tan bona? Un experiment recent va demostrar que en certes ocasions el sentit olfactiu de les dones pot ser 100.000 vegades més sensible que el masculí. Per lo bo i per lo dolent, bromes a part.

Aquesta informació ens pot servir en el dia a dia; ens pot ajudar – siguem solters o estiguem emparellats – a ser més agradables o accessibles a l’altre sexe. Homes i dones no ens enamorem igual, ells són més visuals i elles més sensitives. Si ets dona, pots arreglar-te com més t’agradis; posa’t una samarreta/faldilla que insinuï però que no ensenyi i deixa la resta per a la imaginació del teu acompanyant. Si ets home, vigila la barba si rasca i no oblidis mai el desodorant i la colònia, són, sense cap dubte, els teus millors aliats a l’hora de conquistar-la.

L’amor és, de totes les passions, la més forta, ja que ataca simultàniament el cap, el cor i els sentits. – Lao Tzu

Contacta'ns per WhatsApp
crossmenu

Pin It on Pinterest