Saps fer les coses a ritme lent?

Hola!

Aquest mes ens endinsem en el joc sensual i el ritme del plaer.
Quan parlo de joc sensual a consulta ho defineixo com aquella entrada suau i lenta a la sexualitat. Tinc molt nítida encara la resposta que em va fer una clienta fa uns anys: "m'estresso anant tan lenta". Lentitud estressant: un nou oxímoron, no creus?

La realitat és que és més freqüent del que inicialment em pensava i té una raó de ser: aquest ritme frenètic del dia a dia, que s'exemplifica amb la frase, cada vegada més de moda, "no me da la vida pa' todo'"

Un ritme accelerat en el qual és important tenir les coses fetes per poder passar a la següent i anar-les ratllant d'aquella interminable llista. El tema està en el fet que si sempre anem amb aquest brio, el nostre cervell acaba entenent que aquest és l'únic que existeix. Per tant, integra que la rapidesa de les obligacions és el ritme desitjable a portar sempre.

Què passa després quan anem a l'oci o el plaer i volem anar a poc a poc? Que s'estressa! M'imagino aquella veueta interna dient "Què fas anant tan lenta?, Va!, que tenim molt per fer!" i el pobre cos entremig saturat.

És per això que moltes vegades a consulta necessitem treballar la lentitud per poder ensenyar al nostre cervell que existeix un altre ritme de fer les coses: el ritme del plaer.

Perquè sense aquest espai lent i suau és difícil que s'activi el sistema parasimpàtic, vinculat amb la relaxació i també l'encarregat d'estimular els teixits erèctils dels genitals externs permetent que penis i clítoris tinguin una erecció.

Et convido a generar petits espais en el dia a dia (mini kit-kats, recordes l'eslògan de "tómate un respiro, tómate un kit-kat"?) on poder practicar aquest nou ritme fent aquella activitat una mica més lent del que seria estrictament necessari: dutxa o només ensabonar-te el cos, el cafè/té, caminar entre cotxe i feina, posar-te el pijama... amb lentitud i atenció al cos.

De fet, a aquest exercici se l'anomena mindfulness en acció i és una de les pràctiques informals que es realitzen en l'entrenament del mindfulness. És l'acte de posar presència a una activitat quotidiana. En la meva proposta hi afegim un punt de lentitud perquè t'ajudi a baixar revolucions per poder connectar.

A vegades posar alarmes al telèfon en hores estratègiques ens pot ajudar a recordar generar aquests petits espais. I recorda que no es tracta que facis més, sinó que ho facis durar 2 minuts més.

Ja em diràs com ha anat l'experiència!

Fins a la pròxima,

Rosa

PD: Fa un temps vaig parlar d’això mateix en aquest vídeo de Instagram

Contacta'ns per WhatsApp
crossmenu

Pin It on Pinterest