El que NO has de fer per una bona comunicació en parella

EL QUE NO HAS DE FER PER UNA BONA COMUNICACIÓ EN PARELLA
El psicòleg John Gottman afirma que és capaç de preveure amb un 90% d'exactitud quan una parella acabarà divorciant-se només observant-los parlant durant uns minuts. Aquesta seguretat és el resultat de dues dècades realitzant investigacions sobre relacions de parella i matrimonis. Aquest treball el va portar a identificar el que anomena els 4 genets de l'apocalipsi de les relacions:

Estar a la defensiva: actitud que s’adopta quan un se sent atacat i que comporta que contraataqui a l’altre amb retrets, amenaces, judicis… A més aquesta actitud nega la pròpia responsabilitat en el conflicte i per tant no s’assumeix la part d’aprenentatge o canvi per poder solucionar-ho. Exemple: “Jo? i tu què que l’altre dia no vas treure el rentaplats”.

Indiferència: mostrar-se indiferent és una actitud per evitar el conflicte que provoca que ens distanciem i desconnectem de l’altre i dels seus arguments. Es tracta d’actituds de silenci, expressió corporal passiva, inexpressivitat, evasió, respostes breus, que ens refugien en nosaltres mateixos, posant-nos per sobre del conflicte i de la parella com si allò no anés amb nosaltres. Exemple: “Si home si…va”.

Crítica destructiva: judicis contra la persona i no cap als seus fets. Desqualificar i atacar a l’altre sense respecte per la seva persona. Exemple: “no veus que si fas això ets un inútil”.

Menyspreu: es tracta d’actituds agressives i de falta de respecte directes contra la parella. Suposen gestos, paraules, insults, amenaces, ofenses, burles i humiliacions que impliquen una actitud de superioritat per part del que menysprea. Exemple: posar els ulls en blanc i dir “però tu et sents? Quina tonteria més gran acabes de dir!”.

Et convido a fer una reflexió i analitzar si en la teva relació apareix algun d’aquest “genets”, és a partir de la consciència que podem canviar les coses!

Contacta'ns per WhatsApp
crossmenu

Pin It on Pinterest