EL QUE NO HAS DE FER PER UNA BONA COMUNICACIÓ EN PARELLA

EL PSICÒLEG JOHN GOTTMAN AFIRMA QUE ÉS CAPAÇ DE PREVEURE AMB UN 90% D’EXACTITUD QUAN UNA PARELLA ACABARÀ DIVORCIANT-SE NOMÉS OBSERVANT-LOS PARLANT DURANT UNS MINUTS. AQUESTA SEGURETAT ÉS EL RESULTAT DE DUES DÈCADES REALITZANT INVESTIGACIONS SOBRE LES RELACIONS DE PARELLA I ELS MATRIMONIS. AQUEST TREBALL EL VA PORTAR A IDENTIFICAR EL QUE ANOMENA ELS 4 GENETS DE L’APOCALIPSI DE LES RELACIONS:

Estar a la defensiva: actitud que s’adopta quan un se sent atacat i que comporta que contraataqui a l’altre amb retrets, amenaces, judicis… A més aquesta actitud nega la pròpia responsabilitat en el conflicte i per tant no s’assumeix la part d’aprenentatge o canvi per poder solucionar-ho. Exemple: “Jo? i tu què que l’altre dia no vas treure el rentaplats”.

Indiferència: mostrar-se indiferent és una actitud per evitar el conflicte que provoca que ens distanciem i desconnectem de l’altre i dels seus arguments. Es tracta d’actituds de silenci, expressió corporal passiva, inexpressivitat, evasió, respostes breus, que ens refugien en nosaltres mateixos, posant-nos per sobre del conflicte i de la parella com si allò no anés amb nosaltres. Exemple: “Si home si…va”.

Crítica destructiva: judicis contra la persona i no cap als seus fets. Desqualificar i atacar a l’altre sense respecte per la seva persona. Exemple: “no veus que si fas això ets un inútil”.

Menyspreu: es tracta d’actituds agressives i de falta de respecte directes contra la parella. Suposen gestos, paraules, insults, amenaces, ofenses, burles i humiliacions que impliquen una actitud de superioritat per part del que menysprea. Exemple: posar els ulls en blanc i dir “però tu et sents? Quina tonteria més gran acabes de dir!”.

Et convido a fer una reflexió i analitzar si en la teva relació apareix algun d’aquest “genets”, és a partir de la consciència que podem canviar les coses!

Segueix-me a @rosa.padrosa per més contingut!

 

Pin It on Pinterest