Tornant a la rutina però… què ens ha passat?

Tornem a la rutina, s’han acabat les vacances però hi ha alguna cosa que ha canviat…. estàvem ansiosos desitjant que arribés l’estiu per poder passar més temps amb la nostra parella i fer tot allò que no hem pogut fer durant l’any o simplement estar junts. Tot i així, la cosa no ha anat bé. Què ha passat?

Les demandes de divorcis, juntament amb les demandes de teràpia de parella, es disparen durant el tercer trimestre de l’any, és a dir, juliol, agost i especialment setembre. És clar que les vacances no són la causa per les quals aquestes parelles se separen, la ruptura porta temps coent-se però és en aquesta època de l’any quan es precipita.

Durant la resta de l’any la majories de parelles estan sucumbides en una rutina. El dia a dia deixa poc espai per dedicar-se un a l’altre, poc temps per discutir i arribar a acords. Això va generant una llarga llista de temes pendents. Que tard o d’hora sortiran a la superfície. Poc temps per discutir i poc per compartir. Ocupats amb les nostres tasques no ens n’adonem que cadascun va fent el seu camí personal.

Arriben les esperades vacances, idíl·liques per tots i trenquem amb la rutina. Comencen els dies en els quals les parelles es retroben amb total disponibilitat horària, per poder compartir tot, gaudir i relaxar-se. Però el que acaba succeint és que ressorgeixen aquests temes pendents. Ara ja no tenim l’excusa de “haig d’anar a treballar” o “estic estressat-ada” o “no tenim temps per a…”. En les èpoques estivals els problemes es fan més palpables. Altres parelles, obren els ulls durant aquesta època i s’adonen que ni la seva relació ni la seva parella és tan perfecta com es pensava i tornen a casa desencantats.

Encara que no sempre és així. Les parelles que durant l’any afronten els seus problemes, es comuniquen i creen un espai per enriquir-se tant individualment com en parella – resumint, cuiden la relació de parella durant tot l’any – en finalitzar les vacances surten reforçades. Són capaços de continuar endavant, afrontar un any més, fent més forta la seva relació i creixent junts.

Esperaràs a l’estiu que ve per tractar aquest problema pendent o per parlar més amb la teva parella o començaràs ara?

Segueix-me a @rosa.padrosa per més contingut!

Pin It on Pinterest