Tornant a la rutina però... què ens ha passat?

Tornem a la rutina, s’han acabat les vacances però hi ha alguna cosa que ha canviat.... Estàvem ansiosos desitjant que arribés l'estiu per poder passar més temps amb la nostra parella i fer tot allò que no hem pogut fer durant l'any o simplement estar junts. Tot i així, la cosa no ha anat bé. Què ha passat?

Les demandes de divorcis, juntament amb les demandes de teràpia de parella, es disparen durant el tercer trimestre de l'any, especialment el setembre. Les vacances no són el motiu de separació, la ruptura porta temps coent-se però és en aquesta època de l'any quan es precipita.

Durant la resta de l'any la majories de parelles estan sucumbides en una rutina. El dia a dia deixa poc espai per dedicar-se un a l'altre, poc temps per discutir i arribar a acords. Això va generant una llarga llista de temes pendents. Que tard o d'hora sortiran a la superfície. Poc temps per discutir i poc per compartir. Ocupats amb les nostres tasques no ens n’adonem que cadascun va fent el seu camí personal.

Arriben les esperades vacances, idíl·liques per tots i trenquem amb la rutina. Comencen els dies en els quals les parelles es retroben amb total disponibilitat horària, per poder compartir tot, gaudir i relaxar-se. Però el que acaba succeint és que ressorgeixen aquests temes pendents. Ara ja no tenim l'excusa de “haig d'anar a treballar” o “estic estressat-ada” o “no tenim temps per a…”. En les èpoques estivals els problemes es fan més palpables. Altres parelles, obren els ulls durant aquesta època i s'adonen que ni la seva relació ni la seva parella és tan perfecta com es pensava i tornen a casa desencantats.

Encara que no sempre és així. Les parelles que durant l'any afronten els seus problemes, es comuniquen i creen un espai per enriquir-se tant individualment com en parella – resumint, cuiden la relació de parella durant tot l'any - en finalitzar les vacances surten reforçades. Són capaços de continuar endavant, afrontar un any més, fent més forta la seva relació i creixent junts.

Esperaràs a l'estiu que ve per tractar els pendents o per parlar més amb la teva parella o començaràs ara?

Segueix-me a @rosa.padrosa per més contingut!

Contacta'ns per WhatsApp
crossmenu

Pin It on Pinterest